سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هرکه نفْس خود را دشمن بدارد، خداوند، دوستش خواهد داشت . [امام علی علیه السلام]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :286
بازدید دیروز :507
کل بازدید :2102199
تعداد کل یاداشته ها : 1987
103/9/11
10:32 ع
مشخصات مدیروبلاگ
 
خلیل منصوری[174]
http://www.samamos.com/?page_id=2

خبر مایه
پیوند دوستان
 
فصل انتظار اهالی بصیرت هزار دستان سرباز ولایت رایحه ی انتظار اقلیم شناسی دربرنامه ریزی محیطی .:: مرکز بهترین ها ::. نگارستان خیال جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی نگاهی نو به مشاوره پلاک آسمانی،دل نوشته شهدا،اهل بیت ،و ... حمایت مردمی دکتر احمدی نژاد آقاشیر کلّنا عبّاسُکِ یا زَینب صراط مستقیم هم رنگــــ ِ خـــیـــآل جبهه مقاومت وبیداری اسلامی کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد ! تکنولوژی کامپیوتر وبلاگ منتظران سارا احمدی بوی سیب BOUYE SIB رمز موفقیت محقق دانشگاه سرزمین رویا وبلاگ تخصصی فیزیک پاک دیده آدمک ها ✘ Heart Blaugrana به نام وجود باوجودی ... سرباز حریم ولایت دهکده کوچک ما از قرآن بپرس کنیز مادر هرچه می خواهد دل تنگت بگو •.ღ♥ فرشتــ ـــ ـه تنهــ ــ ــایی ♥ღ.• پیامبر اعظم(ص) عطاری عطار آبدارچی ستاد پاسخگویی به مسایل دینی وبلاگ شخصی امین نورا چوبک نقد مَلَس پوست کلف دل نوشت 14 معصوم وقایع ESPERANCE55 قدرت شیطان دنیای امروز ما تا ریشه هست، جوانه باید زد... آواز یزدان خلوت تنهایی کتاب شناسی تخصصی اس ام اس عاشقانه طرحی نو برای اتحاد ایرانیان سراسر گیتی در گوشی با خدا **** نـو ر و ز***** اس ام اس سرکاری و خنده دار و طنز دنیا به روایت یوسف جاده خدا خام بدم ایلیا حرفای خودمونی من بازی بزرگان کویر مسجد و کلیسا - mosque&church دنیای ماشین ها بچه دانشجو ! پژواک سکوت گنجهای معنوی دنیای موبایل منطقه‏ ممنوعه طلبه علوم دینی مسافر رویایی انواع بازی و برنامه ی موبایل دانشجو خبر ورزشی جدید گیاهان دارویی بانوی بهشتی دو عالم سلام

خداوند انسان ها را بر شاکله اصلی فطرت آفریده است. در این مرتبه از خلقت هیچ انسانی از حالت تسویه و اعتدال بیرون نیست.(شمس، آیه 7)

این فطرتی که خداوند انسان را بر اساس آن آفریده هیچ کم و کسری ندارد و نقص و عیب در آن را نیافته است. از این روست که این فطرت به طور طبیعی به خیر گرایش و از شرّ گریزش دارد و اسلام به عنوان دین فطرت بر اساس آن شاکله و شخصیت الهی انسان تنظیم و سامان یافته است. (روم، آیه 30)

البته باید توجه داشت که ممکن است شخص از نظر بدنی به دلیل رفتارهای خطرساز والدین گرفتار نقص جسمی و بدنی شود، ولی در فطرت آن شخص نقص راه نمی یابد.

هم چنین این فطرت الهی که شاکله اصلی شخصیت انسان را تشکیل می دهد، رفتارهایی را موجب می شود که همان حق و خیرخواهی و باطل و شرّگریزی است. از نظر اعتقادی گرایش به توحید و از نظر رفتاری گرایش به خیر داشته و از شرک و کفر و فسق و فجور نیز در رفتار گریزان است.

انسان ها نمی توانند با همه اسراف اعتقادی و فجور رفتاری خودشان تبدیلی در این شاکله و شخصیت و فطرت الهی ایجاد کنند، چنان که می فرماید: فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لاَ تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ؛ فطرت خدایی که مردم بر آن خلق و آفریده شده اند تبدیلی در آن خلقت الهی راه نمی یابد.» (روم، آیه 30) ؛ اما می توانند آن را گرفتار زنگارگرفتگی، دفن و دسیسه، طبع و ختم کنند که در آیات قرآنی بیان شده است.(شمس، آیات 7 تا 10؛ بقره، 7 و آیات دیگر)

بر اساس آیه 84 سوره اسراء که می فرماید: قُلْ کُلٌّ یَعْمَلُ عَلَی شَاکِلَتِهِ؛ بگو هر کسی بر اساس شاکله و شخصیت خودش عمل می کند، معلوم می شود انسان ها بر اساس شخصیتی که برای خودشان می سازنند و بهره گیری از فطرت یا بستن دریچه فطرت یا محدود کردن آن و مانند آن ها هر کسی روشی را در زندگی پیش می گیرد. پس هر کسی بر اساس ساختاری، روشی، شاکله ای و منهجی که از خودش ساخته رفتار می کند.

کسی که شاکله شخصیت الهی و فطری خود را حفظ کرده است، به طور طبیعی از الهامات تقوایی و فجوری برخوردار بوده و قدرت تشخیص آن ها را خواهد داشت(شمس، آیات 7 تا 10) و هم چنین می تواند از وحی معرفتی و تشریعی الهی برخوردار شده(روم، آیه 31) و از دفینیه ها و گنجینه هایی که در فطرت وجودش نهان است با شخمی که با این وحی می زند آن گنج را بیرون آورد و از آن بهره مند شود؛ چرا که بعثت و وحی چنین نقشی را دارد؛ چنان که امیرمومنان علی(ع) می فرماید: و یُثِیرُوا لَهُمْ دَفَائِنَ الْعُقُولِ.(نهج البلاغه، خطبه 1) و هم چنین از وحی فعل الخیرات بهره مند شود.(انبیاء، آیه 73)


94/6/1::: 4:28 ع
نظر()